The Intern Sisters discovering Da Nang

Hallo lieve lezers!

Dit weekend hebben Yara en ik Da Nang verder verkend. We hadden vrijdag van Filip en de andere medewerkers van het VVOB een to-do lijstje  gekregen met allemaal interessante plekken om te bezoeken in de buurt van Da Nang. Nieuwsgierig zoals we zijn, wilden we alle plekken vinden en bezoeken. Dit is ons gelukt! Wel hebben we er een paar pijnlijke voeten en bleinen aan over gehouden, maar dat nemen we er dan weer bij ;).

Son Tra Mountain – Lady Buddha (zaterdag 14/01)
The Son Tra Mountain met de Lady Buddha was de eerste plek op ons lijstje. De mevrouw van het hotel heeft onze taxi geregeld zodat we zeker niet te veel zouden moeten betalen. Op weg in de taxi merkten we dat de regels niet zo nauw genomen worden: je wordt vreemd aangekeken wanneer je de gordel probeert vast te klikken, de taxi chauffeur belt achter het stuur, halen rechts in, rijden op het andere rijvak, …Genoeg voorbeelden dus. Afgezet aan de Son Tra Mountain zei de taxi chauffeur dat hij op ons zou wachten voor dezelfde prijs. Eerst twijfelden we of hij dit zou doen, maar hij deed dit (voor dezelfde prijs). Op Son Tra Mountain hebben we veel mooie beelden, pagodes en tuinen gezien. Wijzelf waren ook een attractie op zich. Mensen wilden op de foto met ons net zoals het meisje op de foto. Anderen namen dan weer ‘stiekem’ foto’s van ons.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Dragon Bridge (zaterdag 14/01)
Na Son Tra Mountain heeft de taxi chauffeur ons afgezet aan de Dragon Bridge, een enorme gele drakenbrug die ’s avonds ook nog eens licht kan geven, vuur kan spuwen en water spuit. Dit moesten we zien.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Promenade en kokosnoten (zaterdag 14/01)
Aan de Dragon Bridge moesten we proberen een promenade met een kokosnootkraam te vinden. Hier zouden we verse kokosnoot kunnen drinken. We wilden dit zeker proeven, maar we zijn letterlijk alle kanten op gegaan… Vragen aan de lokale mensen hielp ook niet echt: een groepje jongeren stuurde ons oostwaarts, de politie weer zuidwaarts,… Bijna opgegeven stonden we te schuilen voor de regen onder de Dragon Bridge. Toen zagen we dat er vlak bij de brug nog een kade was om op te wandelen… We gingen kijken en natuurlijk… daar waren de ‘verdwenen’ kokosnoten. In de regen hebben we dan toch nog kunnen genieten van onze kokosnoot :D.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Party in Da Nang – Minsk & Golden Pine (zaterdag 14/01)
Na het vele stappen en pijnlijke voeten waren we duidelijk nog niet te moe om het nachtleven van Da Nang te verkennen. Adele had ons uitgenodigd op een verjaardagsfeestje in Minsk, een praatcafé waar bijna alle internationale studenten heen gaan om gezellig iets te drinken. Zo hebben we enkele nieuwe mensen leren kennen uit Frankrijk, Florida, Engeland, … Na Minsk zijn we nog even naar de plaatselijke ‘nachtclub’ geweest of hoe je dat ook moet noemen. Het is duidelijk niet hetzelfde als een nachtclub in België: mensen staan tot op het straat te dansen, binnen is er enkel plek voor een toog, … Ook qua muziek was het niet denderend. Alle stijlen, maar dan ook alle stijlen werden achter elkaar afgespeeld. Het was zeker niet de beste nachtclub, maar dan hebben we dit ook weer meegemaakt ;).
Na deze avond zijn wij ook niet meer gewoon Yara en Jill, maar wel de ‘intern sisters’. Veel mensen hier denken namelijk dat wij zussen zijn. Wij kregen dus de bijnaam van de ‘intern sisters’.

Kapper – Haar wassen en hoofdmassage (zondag 15/01)
Op aanraden van Filip hebben we onze haren laten wassen door de lokale kapster, een schat van een vrouw! Ze heeft mijn haar wel met drie producten gewassen en daarbij telkens een hoofdmassage gegeven. Nadien droogde ze mijn haren met de haardroger tot een mooi krullend kapsel. Mijn natuurlijke krullen waren hét gespreksonderwerp in het kapsalon. Ze vonden dit aan hun reacties te zien heel erg speciaal :). Deze vrouw heeft zeker 25 minuten aan mijn haar gewerkt voor de prijs van 1,25 euro of 35.000 Dong. Ik heb deze vrouw dan ook een extraatje gegeven. De lach op haar gezicht was onbetaalbaar en het ging maar over 40 cent of 5000 Dong. Dit geeft je een geweldig gevoel!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Fruit kopen op de lokale markt – Da Nang (zondag 15/01)
Na de kapper hadden we zin in fruit. Dit kwam goed uit, want dit was ook een punt op ons to-do lijstje. De lokale markt is een groot plein met allerlei fruit-, groenten- en eetkramen. De meeste kraampjes zijn erg verzorgd daar. Hier hebben we dan ook Dragon Fruit en Ramboetans gekocht. Een echte aanrader voor liefhebbers van exotisch fruit!
Het overdekte deel is een ander verhaal. Hier ben ik erg geschrokken van de stank. Dit kon ook niet anders: er liepen honden, kippen, ganzen en kippen rond met de nodige uitwerpselen, terwijl er eten wordt klaargemaakt in eetkraampjes. Ik moet hier dus geen tekening bijmaken…

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

Visrestaurant – Verse krab (zondag 15/01)
Om deze leuke en rustige dag af te sluiten, zijn we verse krab gaan eten in een bekend visrestaurant in Da Nang. We hadden de keuze uit verschillende soorten vis, kreeft, krab, schelpdieren, garnalen, … We kozen dus voor de krab. Achteraf gezien misschien niet de handigste keuze. Het openbreken verliep nogal moeilijk. De vrouwelijke ober zag ons klungelen en is ons komen helpen met het openbreken van de schalen. Een redder in nood dus ;).

Deze slideshow vereist JavaScript.

Zonsopgang op het strand (maandag 16/01)
Vol goede moed zijn we deze ochtend om 5u00 opgestaan om naar de zonsopgang te gaan kijken op het strand. Veel zon hebben we niet gezien, want het was veel te bewolkt. Wat wel leuk was om te zien, is dat Vietnamezen in Da Nang op dit uur gaan sporten op het strand: ochtendgymnastiek, zwemmen, lopen, … Sporten was voor ons net iets te actief dus hebben wij ons lekker fruit opgegeten :D.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Voor- en namiddag op het VVOB-kantoor (maandag 16/01)
Voor de rest van de voormiddag en in de namiddag hebben we verbleven in het VVOB-kantoor hier om de hoek. We kregen te horen wat er ons te wachten staat vanaf morgen, want dan verhuizen we van Da Nang naar Tam Ky in Quang Nam. We zullen morgen te zien krijgen waar dat we slapen, wie onze mentoren zijn, hoe de campus is, …
Ik ben heel erg benieuwd, want hier zal ik blijven tot het einde van mijn stage!

Marble Mountain (maandag 16/01)
Om onze eerste dagen in Da Nang leuk en rustig af te sluiten, kozen we ervoor om naar Marble Mountain te gaan. Leuk was het zeker, maar rustig… Daar hadden we het grondig mis :D. Marble Mountain is een plek met allerlei pagodes, tempels, beelden, … die verspreid op een hoge rots liggen. De trappen waren erg stijl voor onze kleine benen ;). We moesten dan ook vaak een pauze inlassen, anders leek het net alsof we twee tomaten op een rots waren :D.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Na deze vermoeiende dag is het dan ook tijd om in mijn bed te kruipen! 😀

16128368_1443114779066932_361105330_n
On top of the Marble Mountain

Ngủ tốt & Tạm Biệt

 

❤ Jill

Een gedachte over “The Intern Sisters discovering Da Nang

Plaats een reactie