Indiana Jill

Hallo lieve lezers!

Deze week heb ik zowel lesgegeven in het thema ‘International Woman’s Day’, maar in het weekend ben ik er ook op uitgetrokken zoals de echte Indiana Jones of beter gezegd Indiana Jill! 😀

Veel leesplezier!

17311728_1128443823949025_586874108_o

Dinsdag 7/03 – Cadeautje maken voor de moeders

Op dinsdag heb ik samen met mijn 4-jarige kleuters een cadeautje gemaakt voor Internationale Vrouwendag.
Ik heb ervoor gekozen om een verzorgende scrub te maken op basis zout, olijfolie en mandarijn.
De kleuters kregen elk een potje dat ze 3/4 moesten vullen met zout. Hierbij deden ze twee lepels olijfolie en persten ze twee partjes van een mandarijn uit. Het zout, de olijfolie en het mandarijnensap mengden ze met hun vingers tot een egale scrub.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Maar een cadeautje is maar saai zonder… inpakpapier!
De kleuters kregen van mij een blanco blad en hierop mochten ze een tekening maken voor hun moeder. Sommigen tekenden zichzelf met hun mama, andere tekenden bloemen, …
Met dit origineel inpakpapier werden dan de potjes scrub ingepakt en vervolgens afgegeven aan de lieve mama’s :).

Deze slideshow vereist JavaScript.

Woensdag 8/03 – Koekjes maken en welness voor de moeders

Op woensdag hadden Yara en ik twee verschillende activiteiten voorzien voor Internationale Vrouwendag.
De dag zijn we zoals elke keer begonnen met een leuk dansje. We doen dit elke keer omdat we merken dat kleuters hier echt nood aan hebben. Ze moeten zich even kunnen ontladen zodat ze hierna geconcentreerd en betrokken aan de slag kunnen gaan.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Hierna hebben we deeg voor koekjes gemaakt met de kleuters. Dit vonden ze GEWELDIG! En een beetje vies worden vonden deze kleuters niet erg.
Als het deeg klaar was, mochten ze met vormpjes koekjes uitsteken die nadien afgebakken werden in een oven.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Na de middag hadden we alles klaargezet om de moeders te ontvangen in onze welness.
Er was een nagelhoek, een massagesalon, een voeten- en armenmassage, een kappershoek en een drank- en eethoek.

Deze slideshow vereist JavaScript.

We hadden een oproep gedaan naar de moeders toe, maar spijtig genoeg waren er niet zoveel moeders komen opdagen. Toch hebben de kleuters zich erg geamuseerd omdat ze ook de andere stagiaires en ons mochten verwennen :D.
Om deze leuke dag af te sluiten, kregen de moeders van hun eigen kind een rode roos als cadeautje.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Woensdag 8/03 – Dansoptreden ‘International Woman’s day’

Woensdagavond was het dan zover! Na veel oefenen mochten we optreden in de grote zaal van de Quang Nam University :D.
Vooraleer we konden optreden moesten we natuurlijk de juiste kledij aantrekken en ons helemaal laten opmaken zoals echte Vietnamese meisjes. Onze haren werden gevlochten en opgestoken, ons gezicht geschminkt, … Dit vond ik erg leuk en ik voelde me net een echte Vietnamese danseres :D.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Donderdag 9/03 – Bus naar Phong Nha Ke Bang

Op donderdagochtend zijn Yara en ik naar Phong Nha Ke Bang vertrokken met de ligbus. Het was normaal gezien een 6u rijden, maar wat ik al had kunnen denken hebben we er wel wat langer over gedaan. Rond 14u werden we door de bus afgezet in Phong Nha, maar het was niet bij de grotten waar dat we moesten zijn… En nergens was er een taxi te bespeuren… buiten een nogal niet zo legaal uitziend taxi bedrijf. Hier hebben we dan uit noodzaak toch maar een taxi genomen waarbij de vrouw zei dat het 40.000 dong (ongeveer 1,60 euro) per persoon zou zijn. Dit bedrag was natuurlijk te mooi om waar te zijn, want de chauffeur maakte er 200.000 dong (8,50 euro) per persoon van. Om ruzie te vermijden hebben we dan uiteindelijk 170.000 de man betaald, maar zijn we dus wel opgelicht geweest. Een les: neem altijd, maar dan ook altijd een taxi met een meter en als er geen is, bel er één op.

Na de nogal vermoeiende trip en onderhandelingen met de ‘taxi’ chauffeur hebben we ingecheckt in onze hostel Easy Tiger. Hier was er terug een beetje westerse sfeer met veel backpackers. Die westerse sfeer en eten kan af en toe wel een keer goed doen.

Vrijdag 10/03 – Jungle Boss Tour

Op vrijdagochtend zijn we op tour geweest met 7 andere mensen. Als een echte Indiana Jones was ik klaar voor de grotten en de jungle.

Onze eerste stop was de Paradise Cave. Een hele mooie, maar supertouristische grot waardoor haar schoonheid een beetje verloren gaat. Om een foto te nemen moest je soms enkele minuten wachten… Niet echt mijn ding.
Ondanks de massa aan mensen is deze grot toch eens de moeite waard om te bezoeken!

Deze slideshow vereist JavaScript.

De tweede stop was de 8 Lady Cave. Dit is een gedenkplaats met een altaar waar dat de in de grot gesneuvelden mensen van tijdens de Vietnamese oorlog worden herdacht. De grot betreden was niet mogelijk, wat ik wel spijtig vond.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Van deze 8 Lady Cave zijn we onze tocht in de jungle begonnen. Mijn fancy Romeinse sandalen aangetrokken en ik was er helemaal klaar voor! 😀
De tocht door de jungle was echt adembenemend en zeker een aanrader. We waren met een kleine groep van 9 personen waardoor het op sommige momenten echt stil was. Je kon de dieren horen, de bladeren die ritselen, …

Deze slideshow vereist JavaScript.

Na ongeveer een uur gewandeld te hebben op nogal glibberige sandalen kwamen we aan bij de bbq. Hier hebben we varkensvlees, tofu en rijst gegeten.
Dit stevig maal was nodig, want na de bbq zijn we gaan zwemmen in een net nieuwe ontdekte grot, open van in Augustus 2016.
Om tot de grot te geraken, moesten we over hoge rotsen heen klimmen en klauteren, soms wel een beetje gevaarlijk.
Aangekomen aan de grot werd iedereen stil. Dit was dan ook het mooiste dat ik hier gezien heb in Phong Nha: helder water, muisstil, een mooie grot, …
Deze grot was 650 meter diep en vol met (koud 15 graden) water, vleermuizen en … muggen. We hebben samen met de gids helemaal tot het einde gezwommen. Iedereen was zo stil en genoot van dit mooie stukje natuur.
Nadien kon ik nog niet goed geloven dat ik zulk een mooi stukje van de wereld heb mogen zien. Een echte aanrader!
Terug in het kamp waar de bbq plaatsvond, kregen we een tasje thee om op te warmen vooraleer we aan onze terugtocht begonnen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Zaterdag 11/03 – Boottoer en motortoer

Op zaterdag hebben we ’s morgens samen met mensen uit de hostel de twee uur durende boottocht gedaan naar en door Phong Nha Cave. Deze grot trok een beetje op de Paradise Cave, maar minder touristisch en veel rustiger.
We zijn midden in de grot uit de boot gestapt en mochten zo een heel eind door de onafgebakende grot wandelen. Een hele fijne ervaring!

Deze slideshow vereist JavaScript.

In de namiddag hebben we een motortoer gedaan. Zelf met de motor rijden was onmogelijk door het modderige parcours.
Onze eerste stop was in een kleine B&B Pepperhouse. Hier hebben we een verfrissende cola gedronken en een beetje gepraat met de gasten in de homestay.

Deze slideshow vereist JavaScript.

De tweede stop was op de eendenboerderij van Phong Nha. Hier kregen we eerst een beetje uitleg over het reilen en zeilen van de boerderij.
Nadien kregen we de kans om de eenden te voeren uit onze handen, met hen te spelen, … Het was een geweldig leuke ervaring! 😀 Als ik er terug aan denk, krijg ik weer een lach op men gezicht.

Deze slideshow vereist JavaScript.

De boer had naast deze eenden ook nog een grote plantage van zwarte peper. Deze zijn we dan natuurlijk ook nog even gaan bezichtigen.

dscn1047.jpg

Onze derde en laatste stop was aan drink- en eetplaats waar dat je zelf jouw kip kon kiezen en slachten. Ik wou de kip van deze mevrouw wel proeven, maar het slachten kon ik niet over mijn hart krijgen. We hebben gewoon gevraagd achter een kip van ongeveer 1 kg en de rest heeft de boerin achter gesloten deuren gedaan.

Deze slideshow vereist JavaScript.


Na wat rusten in de hangmat, was het tijd om de kip te proeven. Deze was echt heel lekker klaargemaakt. Dit vond ook het zoontje van de boerin :D.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Op het einde van deze zware toer hebben we onze motorrijders natuurlijk hartelijk bedankt, want gemakkelijk was het niet!

DSCN1108
Danku!

Zondag 12/03 – Terugreis en Vietnamees leren koken

Op zondagochtend zijn we om 5u ’s nachts met de ligbus vertrokken uit Phong Nha en rond 15u ’s middags terug aangekomen in Tam Ky.
Na een uurtje of twee rusten, zijn onze vrienden/studenten van de Engelse faculteit ons komen ophalen. Ze wilden ons Vietnamees leren koken.
Eerst en vooral moesten we hiervoor naar de markt om groeten, vlees, rijst, … te kopen. De geur van de indoor markt wil je jezelf liever niet voorstellen…
Hierna zijn we naar Ly’s huis gereden en mochten van haar mama de keuken gebruiken om te koken. Het resultaat van onze kookkunsten waren mooie Vietnamese loempia’s en sushi.
Samen met onze vrienden en Ly’s familie hebben we dit lekkere maal opgegeten.
Het was een supergezellige avond!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Morgen is het weer tijd om les te geven en nu in thema jungle!

Tot snel!

Plaats een reactie